4.05.2015

Biszkopt bezglutenowy

Witam Was,
Dzisiaj pragnę Wam przedstawić super przepis na biszkopt bezglutenowy.
Pochodzi on z przepisu na torcik. :)
Jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale trzeba uważać przy mieszaniu.
Na wykonanie potrzebujemy ok. 50 minut.

Składniki:

  • 250g mąki ( ciasta biszkoptowego bezglutenowego )
  • 200g cukru
  • 4 duże jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:

  1. Jajka z cukrem ubijaj mikserem przez około 5 minut.
  2. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Delikatnie wszystko wymieszaj.
  4. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz ok. 40 minut w temp. 180 st. C.
  5. Po upieczeniu wyjmij od razu z tortownicy i odwróć do góry dnem.
Życzę Smacznego!
Miłego dnia.
Pozdrawiam
Zosia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz