Dzisiaj pragnę Wam przedstawić super przepis na biszkopt bezglutenowy.
Pochodzi on z przepisu na torcik. :)
Jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale trzeba uważać przy mieszaniu.
Na wykonanie potrzebujemy ok. 50 minut.
Składniki:
- 250g mąki ( ciasta biszkoptowego bezglutenowego )
- 200g cukru
- 4 duże jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Jajka z cukrem ubijaj mikserem przez około 5 minut.
- Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Delikatnie wszystko wymieszaj.
- Ciasto przełóż do tortownicy i piecz ok. 40 minut w temp. 180 st. C.
- Po upieczeniu wyjmij od razu z tortownicy i odwróć do góry dnem.
Miłego dnia.
Pozdrawiam
Zosia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz